Få en ladeboks til elbilen hjemme

Har du en elbil eller har du planer om at købe en, så bør du overveje at få installeret en ladeboks til elbiler hjemme hos dig selv. I langt de fleste tilfælde vil det være den billigste løsning, og så er det også meget praktisk at man kan lade bilen op imens man er hjemme, f.eks. om natten.

Et kig på dine muligheder for opladning hjemme

Det er første du skal tage stilling til, det er om du ønsker at leje en ladeboks eller om du ønsker at eje ladeboksen selv.

Med en lejet ladeboks betaler du et fast beløb hver måned i abonnement, og her vil du normalt også få adgang til den pågældende operatørs offentlige ladenetværk. Der lan være et opstartsgebyr hos nogle operatører, og evt. også i forbindelse med nedtagning ved abonnementsopsigelse. Ved køb af en ny elbil kan der i nogle tilfælde fylde et abonnement med i købet, og her kan der være en udgift i forbindelse med nedtagning af ladeboksen.

Vælger du at købe en ladeboks, så vil der være en engangsudgift til køb af ladeboksen, og derudover vil det også koste lidt af installeret ladeboksen. I dag findes der et stort og ret bredt udvalg af ladeboks, og vi anbefaler at læse mere på cleancharge.dk, som har en fin oversigt med de bedste modeller.

Hvad er refusion?

Du skal være opmærksom på muligheden for at få refusion af elafgiften af den strøm, som du benytter til at oplade din elbil.

I dag er strøm prisen sammensat af den rene elpris, transport af el og til sidst en afgift til staten. Afgiften ligger pt. på 47% og de penge kan du få retur under de rette omstændigheder. Folketinget har nemlig indført en ordning som til og med 2030 åbner muliggør refusion af elafgiften.

Kraven for at er modtage refusion er følgende:

  • Du skal have en hybrid- eller elbil som er indregistreret og som kan oplades.
  • Du har ikke reduceret elafgift til varmepumpe, jordvarme, elvarme eller solceller i forvejen.
  • Have et serviceabonnement hos en operatør. Det er kun strøm som benyttes til opladning af elbilen, som man kan få refusion for, og loven er sammensat således, at det kun er operatører der kan få denne refusion. Det betyder at skal have en serviceaftale, som er et lille månedligt abonnement for at kvalificere dig til denne løsning.